Facebook Instagram Youtube
Széchenyi 2020
ff
  1. Főoldal
  2. Gyülekezeti élet
  3. Missziók
  4. Szenvedélybeteg

Kékkereszt csoport

 
 

"Segíts ki minket a nyomorúságból, mert emberi segítség hiábavaló!" (60. Zsoltár 13. verse)

 

A Kecskeméti Kékkereszt Csoport a Magyar Kékkereszt Egyesület egyházközségünkben működő prevenciós, segítő, utógondozó- és rehabilitációs csoportja.

A városban és a régióban a káros függőséggel, elsősorban az alkohollal küzdő szenvedélybetegeknek nyújtunk segítséget a leszokásban, az absztinenciában, és támogatjuk a problémában érintettek családtagjait, barátait…

Sokan vannak, akik szeretnének megszabadulni az alkohol-, gyógyszer- és játékgépszenvedélytől, a dohányzástól, talán csalódtak önmaguk akaratában, vagy eredménytelenül próbáltak ki több módszert, és már nem tudják kihez forduljanak segítségért. A kékkeresztben alkalmazott  "terápia" a szenvedélybetegek lelki- és testi gyógyulását oly módon segíti, hogy a keresztyén hitben megismerteti velük Isten szabadító erejét, segítségét. A káros függőséggel küzdő ember számára az élet értelmét szenvedélye jelenti. Ahhoz, hogy a függőségben tartó szenvedélyét elhagyja, olyan új értékeket kell számára mutatni, amelyek alkalmasak arra, hogy egész életét betöltsék, és így kényszer nélkül, önként fordítson hátat korábbi életének.

Éppen ezért a hozzánk forduló gyógyulni vágyók számára mi nem elvonó, hanem hitre segítő, ajándékozó kúrát javaslunk: egy olyan teljes és tartalmas élet lehetőségét, amelyben nincs többé szükség a szenvedély nyújtotta testi-lelki egészséget romboló "örömökre". Bibliaórával egybekötött alkalmainkon erről a lehetőségről esik szó, erről folyik a beszélgetés a résztvevőkkel. Igyekszünk minden oldalról megmutatni azt a lehetőséget, amely valódi értelemmel és tartalommal töltheti meg mindennapjainkat, hogy ne maradjon minden a régiben.

A gyógyulni vágyókat igény szerint tovább segítjük alkohológiai szakintézetünkben, a Dunakanyar egyik legfestőibb környezetében, Dömösön (www.kekkereszt.org).  A háromhetes gyógyítón a részvétel térítésmentes, csak egy háziorvosi beutaló szükségeltetik hozzá.

Szeretettel várjuk alkalmainkra szerdánként  18.00 órától a Kecskeméti Református Egyházközség Gyülekezeti Központjában.

Megközelíthető a Kálvin térről (az Újkollégiummal szemben). Alkalmaink ökumenikusak.
 

 

Honlap: www.kkcs.hu

 

További segítséget és tájékoztatást a Kecskeméti Kékkereszt Csoportban kaphat, vagy a lenti elérhetőségeken:

Hodánics Tamás, addiktológiai konzultáns, klinikai lelkigondozó, református lelkipásztor:

Tel: +3630/375-9488 e-mail:  thodanics@gmail.com

 

Dr. Varga Miklósné csoportvezető:

Tel: +3630/531-3760 e-mail:  varganejutka@enternet.hu