Facebook Instagram Youtube
Széchenyi 2020
ff
  1. Főoldal
  2. Bemutatkozás
  3. Lelkészi hivatal
  4. Konfirmáció

Konfirmáció

FELNŐTT KONFIRMÁCIÓ 

 

Gyülekezetünkben szeretettel várjuk azokat akik felnőttként kezdenek el érdeklődni Isten iránt és azon gondolkodnak, hogy szívesen részesülnének a keresztség sákramentumában vagy a konfirmációban.

 

Felnőtt konfirmáció célja

A célunk az, hogy a felnőtten Istent keresők megtérjenek és elköteleződjenek a Jézust követő, tanítványi életre, erről nyilvánosan bizonyságot tegyenek a Konfirmácó alkalmával és mind lelkileg mind ismeretben növekedve a gyülekezetünkben otthonra leljenek és aktív, szolgáló tagjává váljanak.

 

Felnőtt konfirmáció menete

Aki felnőtt konfirmációra jelentkezik az októberben induló Alpha sorozaton szükséges, hogy részt vegyen először. Ez egy 11 alkalomból és egy hétvégéből álló hitébresztő sorozat, amelyen a keresztyénség alapvető kérdéseiről tájékozódhatnak, emellett pedig közösségben lehetnek olyanokkal akiknek hasonló kérdéseik vannak a hittel kapcsolatban. Alpha sorozat aktuális részletek, jelentkezés itt!

Ezután aki konfirmálni szeretne, megerősítené korábbi fogadalmát vagy ismereteit szeretné mélyíteni 10 alkalomból álló felnőtt konfirmációs csoportban folytatja.

A konfirmációra Pünkösd ünnepén kerül sor egyéni bizonyságtételek formájában. 

 

Felnőtt konfirmációs felkészítés tartalma

  1. Heti/kétheti találkozók, ahol 10 témából álló tudásanyagot beszélünk át, amely református hitünk alapjait foglalja magában

  2. Egyéni lelki (kegyességi) élethez szükséges gyakorlatok elsajátítása abban való megerősödés(Bibliaolvasás, imádkozás, egyéni vagy közös csendesség tartása…)

  3. Kijelölt gyülekezeti alkalmak meglátogatása (Istentiszteleti közösség megtalálása)

  4. Lelki és formai felkészülés az egyéni bizonyságtételre

  5. Személyes beszélgetés a felkészítést végző lelkipásztorral

 

További kérdéseikkel nyugodtan keressék Nagy I. Henrietta lelkipásztort!

E-mail cím: nagy.henrietta@reformatus.hu

Telefonszám: +3630 901 99 89