Facebook Instagram Youtube
Széchenyi 2020
ff
  1. Főoldal
  2. Gyülekezeti élet
  3. Közösségeink
  4. Ifjúság

Ifjúsági élet

Minden fiatalt szeretettel vátunk alkalmainkon!
 

Célunk, hogy a Fiatalok olyan közösségbe kerülhessenek a gyülekezet Ifjúsági csoportjaiban, ahol megtapasztalhatják Isten elfogadó szeretetét és felszabadultan és őszintén tudnak beszélgetni az életüket érintő mély kérdésekről a Biblia tükrében.

Ezt segítik elő a közösségépítő alkalmak, kirándulások, táborok, az IFI alkalmak, Istentiszteletek, más programok és szolgálatok is, amelyeket a korosztályuk igényeit figyelembe véve szervezünk számukra!


 

IFI ALKALMAK

Az IFI alkalmakon egy oldott, családias légkörben lehetünk együtt, ahol őszintén beszélgethetünk az élet fontos, mély és nehéz kérdéseiről és a fiatalok mindennapi problémáiról. Mindezeket megvizsgáljuk Isten Igéjének a fényében és együtt keressük, hogy hogyan vezet bennünket Ő. Az alkalmakon általában éneklünk, játszunk, gondolatébresztő videót nézünk, Bibliát tanulmányozunk, imádkozunk, és kiscsoportokban beszélgetünk.

Csütörtökön 16.00

Ide várjuk a felső tagozatosoktól kezdve a gimnázium végig a fiatalokat, ami megadja az alkalom kifejezetten családi légkörét, mintha kis vagy nagytesókkal lennénk együtt. Közösen játszunk aztán korosztályonként beszélgetünk!

Péntek 18.00

Ide kifejezetten a gimiseket és az egyetemistákat várjuk. Garantált a hangzavar, a nyüzsgés és a fesztiválhangulat, itt sosem unatkozunk, a cso-csó ilyenkor kopik a legjobban, de természetesen itt is helye van a komoly beszélgetéseknek!

 

KERT Istentiszteletek Vasárnap 17.00 

 

KERT azaz Könnyűzenés Esti Református Találkozó egy Istentisztelet sorozat, amely a református tradíciót újragondolva közvetlen és modern hangulatával az egyházunk és a fiatalok megújulásáért szolgál.

 

Könnyűzenés, mert az alkalmon zenekar szolgál és új, modern, könnyűzenei stílusú énekeket játszanak. Felcsendülnek a legújabb külföldi dicsőítő dalok fordításai, magyar szerzők új énekei, régebbi ismert “ifjúsági énekek” és persze a hagyományos református énekeskönyvi énekek újrahangszerelve. 

Esti, mert szorgalmi időszakban minden vasárnap 18.00 órakor, nagyünnepeken az ünnep másnapján este kerül megrendezésre. 

Református, mert a református tradíciókhoz híven a középpontban Isten igéje áll, amely megszólal prédikációban, bizonyságtételekben és az új és régi énekek szövegeiben is, de olyan formában ami az egyháztól távoli, szekuláris emberek számára is könnyen érthető. 

Találkozó, mert ez egy lehetőség találkozni Istennel az ember teremtőjével és Jézus Krisztussal a megváltóval, és lehetőség, hogy az emberek találkozzanak olyan társaikkal akik hasonlóan modern és megújuló légkörben szeretnék megélni a hitüket mint ők és hogy olyan emberek is közelebb kerüljenek Istenhez és mélyebben gondolkodjanak spirituálisan akik eddig az egyháztól távol érezték magukat. 

 

Gyülekezetünkben IFJÚSÁGI életéről, programokró, beszámolókról, az alkalmakról bővebben a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalunkon tájékozódhatsz! Istentisztelet ITT visszahallgathatóak vagy a gyülekezet Youtube Csatornáján nézhetőek. Dicsőítő dalok ITT hallgathatóak és letölthetőek!

 

Ifivezetők