Facebook Instagram Youtube
Széchenyi 2020
ff
  1. Főoldal
  2. Gyülekezeti élet
  3. Közösségeink
  4. Ifjúság

Aktuális

Ifjúsági élet

Gyülekezetünkben aktív Ifjúsági élet folyik, ahova szeretettel hívjuk a fiatalokat.

 

Fontosnak tartjuk, hogy az Biblia üzenetét a fiatalok is megérthessék és mindezt próbáljuk olyan formában hirdetni nekik, amely számukra is érthető, befogadható és emészthető. Ezért a korosztálynak megfelelő Istentiszteleteket, programokat és beszélgetéseket szervezünk egész évben.

 

A szolgálatunk célja és a stratégiája itt olvasható!

 

A legtöbb információt a FACEBOOK oldalunkon osztjuk meg a fiatalokkal, itt események is készülnek az egyes programokról!

 

NAPTÁRUNK-nak van egy táblázatos formája, amelyben az egész év tervezett programjai áttekinthetőek.

 

 

KERT azaz Könnyűzenés Esti Református Találkozó egy Istentisztelet sorozat, amely a református tradíciót újragondolva közvetlen és modern hangulatával az egyházunk és a fiatalok megújulásáért szolgál.

 

Könnyűzenés, mert az alkalmon zenekar szolgál és új, modern, könnyűzenei stílusú énekeket játszanak. Felcsendülnek a legújabb külföldi dicsőítő dalok fordításai, magyar szerzők új énekei, régebbi ismert “ifjúsági énekek” és persze a hagyományos református énekeskönyvi énekek újrahangszerelve.

 

Esti, mert szorgalmi időszakban minden vasárnap 17.00/18.00 órakor, nagyünnepeken az ünnep másnapján este kerül megrendezésre.

 

Református, mert a református tradíciókhoz híven a középpontban Isten igéje áll, amely megszólal prédikációban, bizonyságtételekben és az új és régi énekek szövegeiben is, de olyan formában ami az egyháztól távoli, szekuláris emberek számára is könnyen érthető.

 

Találkozó, mert ez egy lehetőség találkozni Istennel az ember teremtőjével és Jézus Krisztussal a megváltóval, és lehetőség, hogy az emberek találkozzanak olyan társaikkal akik hasonlóan modern és megújuló légkörben szeretnék megélni a hitüket mint ők és hogy olyan emberek is közelebb kerüljenek Istenhez és mélyebben gondolkodjanak spirituálisan akik eddig az egyháztól távol érezték magukat.

 

A legjobb élőben együtt lenni ezen az alkalmon, de ha valaki lemaradt akkor az Istentiszteletek itt visszahallgathatóak az elhangzott dicsőítéssel együtt. A jól sikerült énekek pedig külön-külön letölthetőek és meghallgathatóak itt.

 

Higiénaiai rendelkezések az IFI alkalmakon

  • Az alkalmak közös részét nagyobb termekben tartjuk

  • Az alkalmon minden héten fix kiscsoportokban beszélgetünk, így kevesebb emberrel  érintkezünk

  • Kötelező  maszk helyes használata az alkalmon végig

  • Kerüljük a testi érintkezést 

  • Tartjuk a 1,5 m távolságot

  • Aki beteg, nem hajlandó tartani a szabályokat vagy a testőmérséklete nem megfelelő azt hazabocsáthatjuk az alkalomról

Ezek a rendelkezések a közösségeink védelmét szolgálják, ha betartjuk őket meg tudjuk egymást védeni és így tudunk élőben alkalmakat tartani!

 

IFI KLUB

A járványhelyzet miatt NEM tartunk ifklubot! 

 

IFI ALKALMAK

Az IFI alkalmakon egy oldott, családias légkörben lehetünk együtt, ahol őszintén beszélgetünk az élet fontos, mély és nehéz kérdéseiről, és a fiatalok mindennapi problémáiáról. Mindezeket megvizsgáljuk Isten Igéjének a fényében és együtt keressük, hogy hogyan vezet bennünket.

Az alkalmakon általában éneklünk, játszunk, gondolatébresztő videót nézünk, Bibliát tanulmányozunk, imádkozunk, és kiscsoportokban beszélgetünk.

 

Csütörtökön 16.00

Ide várjuk a felső tagozatosoktól kezdve a gimnázium végig a fiatalokat, ami megadja az alkalom kifejezetten családi légkörét, mintha kis vagy nagytesókkal lennénk együtt. Közösen játszunk aztán korosztályonként beszélgetünk!

 

Péntek 18.00

Ide kifejezetten a gimiseket és az egyetemistákat várjuk. Garantált a hangzavar, a nyüzsgés és a fesztiválhangulat, itt sosem unatkozunk, a cso-csó ilyenkor kopik a legjobban, de természetesen itt is helye van a komoly beszélgetéseknek!

 

 

 

Ifivezetők