Facebook Instagram Youtube
Széchenyi 2020
ff

menü

TÖBBGENERÁCIÓS TÁBOR 2020

2020. 02. 08.

 
TÖBBGENERÁCIÓS TÁBOR
 
 
Egy tábor ahol mindenkit egy közösségbe hívunk, akár kicsi, akár nagy! Színes és érdekes programok családoknak, egyedülállóknak, fiataloknak és időseknek! Ha intenzíven szeretnéd megtapasztalni azt a közösséget amelybe Krisztus elhívta az Ő népét, hogy gyülekezetté formálja, akkor itt a helyed. A táborban lehetőség lesz elcsendesedni, egy-egy témában jobban elmélyülni, önvizsgálatra és persze sok-sok együtt töltött időre! Mindenkit szeretettel várunk!
 
A jelentkezés előtt érdemes elolvasni a legfontosabb információkat és kiválasztani a számunkra megfelelő lehetőségeket a szállás és a műhelyeken területén. Ha ezeket előre átgondoljuk, akkor a jelentkezési procedúra kb.5-6 percet vesz majd igénybe. 
 
(A füzet a szövegre kattintva letöltődik)
 
MIKOR ÉS HOL LESZ A TÁBOR?
A program kezdete: hétfő 14.00 (Kezdő áhitat), vége: szombat 15.00 (Az Istentisztelet vége)
Időpont: 2020.07.27. - 2020.08.01.
Helyszín: Felsőtárkány , Park Hotel Táltos
Felsőtárkány, Ifjúság u. 1, 3324
 
 
(A szóra kattintva az online regisztrációs felületre jutunk)
 
Aki teheti kérjük, hogy online jelentkezzen! Kérjünk segítséget egymástól, és kérjük a fiatal, technikához értő testvéreket, hogy segítsék ebben a többieket!
 
Jelentkezési lehetőségek:
 
- Online jelentkezési felület a Regisztráció gombra kattintva
- QR kód segítségével, amely a jelentkezési lapra vezet
- Lelkészi hivatal: a papíron kitöltött jelentkezéseket a lelkészi hivatalban felviszik az online felületre
- Istentiszteleti helyek : az aktuális gyülekezet részben megadott időben az Istentiszteletek/Bibliaórák után segítsünk egymásnak is az online jelentkezésben.
 
A jelentkezés az ELŐLEG BEFIZETÉSÉVEL válik érvényessé!
 
A jelentkezőknek május 20-ig a részvételi díj felét kell előlegként befizetni (7.000–16.500 Ft) a, ezzel válik a jelentkezésük véglegessé!
A fennmaradó részt pedig legkésőbb július 15-ig szükséges teljesíteni.
Július 1. utáni lemondás esetén az előleget nem tudjuk visszatéríteni.
 
Fizetési lehetőségek:
 A helyszíni fizetést próbáljuk elkerülni, a táborig sok időnk van, kérjük, hogy próbáljunk meg ezekkel a lehetőségekkel élni.
- Nyitvatartási időben a Gazdasági Hivatal pénztárában
- Átutalással
 
Név: Kecskeméti Református Egyházközség
Számlaszám: 10915008-00000009-23600004
KÖZLEMÉNY: TGT , Táborozó neve
 
 
EGYÉB INFORMÁCIÓK
 
HOGYAN JUTOK ODA?
 
Kérünk mindenkit, hogy úgy tervezze az érkezést, hogy hétfőn a közös kezdő áhitat előtt kényelmesen megtalálja, és el tudja foglalni a szállását. A kezdő áhitat 14.00-kor kezdődik.
 
Az utazás három módon lehetséges:
 
Tömegközlekedés esetén Volánbusz ajánlott. Egy átszállással oda - vissza megoldható az utazás. A menetjegyet Felsőtárkányig kell váltani. A megállótól (kb. 800 méter) a táborhelyig kisbuszokkal segítünk eljutni.
Saját gépkocsival (családilag vagy egymással összefogva). 
Bérelt autóbuszokkal, melyek a Katona József Színház mellől indulnak 27-én hétfőn 8 órakor.  Az autóbuszok egészen a táborhelyig viszik a gyülekezeti tagokat. Hazaérkezés szintén külön buszokkal történik. Az oda-vissza út költsége 6 000 Ft/fő. FONTOS: az autóbusz igénybevétele csak előzetes jelentkezéssel lehetséges!
 
MILYEN SZÁLLÁSLEHETŐSÉGEK VANNAK?
 
Nyári táborunkat 2020-ban ismét a felsőtárkányi Park Hotel Táltosban szervezzük, mely a Bükk-hegység lábánál található.
A tábor nagy zöld területekkel, árnyas parkkal és hangulatos tűzrakóhelyekkel, sportpályákkal rendelkezik. A gyermekek részére játszószobát alakítottak ki. A környék remek adottságokkal rendelkezik a gyalogtúrákhoz, de a közeli termálfürdők is meglátogathatók, illetve a szomszédos Eger látványosságai is élményt nyújthatnak.
 
4 féle szálláslehetőség közül lehet választani, melyek a következők:
 
·         Hotel
A 2 csillagos, 89 férőhelyes hotelben 2-3 ágyas szobák vannak (22 db 2 ágyas, 15 db 3 ágyas). Az egyszerűen berendezett szobákban kábel-TV és zuhanyzós fürdőszoba áll rendelkezésre.
 
·         Üdülőház
Az üdülőházakban 116 férőhellyel, 2-6 ágyas zuhanyzós szobák állnak rendelkezésünkre, melyek mindegyike külön bejáratú (7 db 2 ágyas, 27 db 3 ágyas, 3 db 5 ágyas és 1 db 6 ágyas)
 
·         Turistaszállás
A különálló kőházakban 9 db négyágyas (közös vizesblokkal) és 2 db kétágyas szoba áll a táborozók rendelkezésére.
 
·         Sátorozási lehetőség
Maximum 20 főig áll rendelkezésünkre ez a lehetőség! A sátorozók a turistaházakhoz tartozó közös zuhanyzót és mosdót tudják használni.
A táborhelyről gyülekezetünk honlapján képek tekinthetők meg a következő helyen:
 
 
KÖLTSÉGEK
 
A hét költsége (szállás, étkezés):
o    2 ágyas hotelszoba 33.000 Ft/fő/hét (+IFA)
o 3 ágyas hotelszoba 31. 000 Ft/fő/hét (+IFA)
o 2 ágyas üdülőház 30 .000 Ft/fő/hét (+IFA)
o 3-6 ágyas üdülőház 29.000 Ft/fő/hét (+IFA)
o 4 ágyas turistaszállás 25.000 Ft/fő/hét (+IFA)
o Saját sátorban 16.000 Ft/fő/hét (+IFA)
 
 
Kedvezmények
 
§   Most konfirmált (vagy konfirmációra készülő) fiataljaink részvételi díja 14.000 Ft.
§   4 éves korig ingyenes a részvétel
§   4-12 éves korig 50% kedvezmény
§   Nagycsaládos kedvezmény: 3 vagy több gyermek esetén 50 % (18 év alatti gyermekekre).
 
Egyéb költségek, melyeket a tábordíjon felül szükséges fizetni:
§   Az utazás költségét (tömegközlekedés, saját gépkocsi, bérelt busz) mindenki saját maga fizeti.
§   Az alapárban nincsenek benne a szabadon választott programok járulékos költségei (pl. buszos kirándulás: Eger, Szilvásvárad, Egerszalók, melyek útiköltsége 400-500 Ft/fő) és a belépőjegyek ára, ezeket a helyszínen szükséges fizetni.
§  IFA  (idegenforgalmi adó)
IFA-t (Idegenforgalmi adót) vagyunk kötelesek fizetni az eltöltött éjszakák után, melynek mértéke: 300 ft/fő/éjszaka. Az IFA összegét kérjük a tábordíj befizetésekor a Pénztárban vagy átutalással rendezni!
Mentességet élveznek:
18 év alattiak
18 év feletti egyetemi oktatásban résztvevő (érvényes egyetemi diákigazolvánnyal rendelkező)
A héten szolgáló stábtag
 
A Táborhely Erzsébet-utalványt elfogad fizetőeszközként.
 
Aki anyagi gondok miatt nem tudna eljönni, jelezze a „JELENTKEZÉSI LAPON” (a szociális helyzetére hivatkozva) támogatási igényét. Megpróbálunk segíteni!
Akinek anyagi lehetősége van, és ezért hálás az Úrnak, az másokat segítő céladományát juttassa el a Gazdasági Hivatalba! Befizetés esetén kérjük feltüntetni: TÖBBGENERÁCIÓS TÁBOR megjelölést
 
 
 
 
Közös programok:
Reggeli áhitat: a koránkelőknek és mindenkinek aki együtt szeretne megállni Isten előtt a reggeli órákban
Napkezdő seregszemle : itt hangzik el a délutáni programlehetőségek sora, illetve itt lehet rájuk jelentkezni is feliratkozással.
Esti Istentisztelet: a tábor fő lelki alkalma, ahol együtt vagyunk Isten előtt éneklésben, az igehirdetésre figyelésben.
 
Választahtó programok, melyekről később adunk bővebb tájékoztatást és a táborban lehet majd feliratkozni rájuk!
Délutáni kirándulások pl.: Egerszalók, Lillafüred.
Sprotlehetőségek, versenyek pl.: kézilabda, kosárlabda, tollaslabda, medence.
Szabadidős programok pl.: kerékpártúra, séta.
Lelki programok pl.: imaséta
 
Imádságos szívvel készüljünk mindannyian, hogy megtapasztalhassuk Urunk áldását és egymás szeretetét!
 
 
MŰHELYEK BEMUTATÁSAI
 
EGÉSZ HETES MŰHELYEK
Ezekből a műhelyekből mindenkinek lehetősége van választani és mindennap 2-2,5 órát ezen a foglalkozáson van lehetősége részt venni. Ezeknek a műhelyeknek az alkalmai napról-napra egymásra épülnek.
 
IFI- KONFI műhely - Közösség Krisztussal fiatalként
Weiner Zoltán és ifivezetők
A délelőtti ifjúsági foglalkozásokon azt fogjuk megnézni, hogy mit jelent és jelenthet számunkra a Jézussal való közösség. Mitől különleges, miért jobb Isten útján járni, mint nélküle élni? A beszélgetések ezen belül a ti kérdéseitek és igényeitek mentén alakulnak. Játékosan, interaktívan, közösséget alkotva. Akár érdeklődő vagy, akár elkötelezett keresztyén, várunk szeretettel!  Várjuk a 12-18 év közöttieket!
 
Krisztusközösség a családban - haragkezelés
Fodorné Ablonczy Margit - lelkipásztor
 Fodor Attila - missziói gondnok
Jó házasságban élni? Nehéz házasságban élni? Mire is kaptunk társat? Minden házaspárt hívogatunk a harag, sérelmek, elvárások, eredeti családból hozott örökségek feldolgozására közös interaktív, játékos és mégis mély megbeszélésére. Mindez mire jó? Hogy felszabaduljanak lekötött energiáink, s tudjunk figyelni, egymást erősíteni – s hogy örömmel, ajándékként vállaljuk legfontosabb szerepeinket családunkban. Hogy együtt állhassunk meg Isten jelenlétében, békességgel.
 
Úrvacsora az egyházzenében - zenei műhely
Mikesi Tibor - kántor
Egyházzene Huszár Gáltól Andrew Lloyd Webber -ig ( ? ) " ...elejétől kezdve mindennek pontosan utánajártam..." Lk.1,3 Zenetörténeti kitekintés és egyházzenei "mélyfúrás" - sok énekléssel és zenehallgatással. Szeretettel vár minden kedves érdeklődőt; minden, egyházzene iránt felelősséget érzőt és vállalót.
 
Bibliaiskola 
Kuti József - lelkipásztor
Ebbe a műhelybe azokat várjuk, akik szívesen olvassák a Szentírást, de még nem értettek meg belőle mindent. Akik szívesen elgondolkodnak egy-egy kifejezésen, meglepő szóhasználaton. Akik kíváncsiak arra, hogy lehet egyszerre igaz két teljesen ellentétes értelmű bibliai mondat. Akik szívesen olvasnák úgy a Bibliát, hogy épp nem kell sehová rohanni, hogy nem kell semmit fejben tartani, megoldani, megválaszolni, kitalálni, elég egyszerűen gyönyörködni az Ige gazdagságában.
 
Kreatív Bibliatanulmányozás
Max. 20 fő
Vincze Árpád - lelkipásztor
Szeretnél a Bibilai történetek mélyére nézni de nem biztos, hogy beszélgetnél? Szívesen használod a képzeletedet, színeket, formákat, tárgyakat vagy esetleg mozdulatokat hogy kifejezd magad? Szívesen hallgatsz másokat, akik így fejezik ki magukat? Vagy egyszerűen csak valami újra vágysz? Az Ige szól hozzánk, nem csak szavakka, hanem képekkel, színekkel, hangokkal is. Ebben a műhelyben azt kutatjuk együtt, hogy ezek mit üzennek nekünk! Minden nap bibilai történeteket dolgozunk át kreatív, színes módon, és közösen.
 
 
Apologetika
Márkus Tamás - lelkipásztor
Az Úrvacsora teológiai kérdésével jó esetben életünkben 2-3 szor kerülünk szembe, pedig nagyon fontos, egyházunkat másik egyháztól megkülönböztető tanítás. Ebben a műhelyben arra pillantunk rá, hogy miben is áll a református úrvacsorai tan, miben különbözik a többi felekezettől, és mindezt természetesen az Igét és hitvallásainkat tanulmányozva tesszük majd! 
 
Művészetek és Úrvacsora
Fülöp Joci -  színész 
Bölcsföldi András - lelkipásztor
Burovincz Laura - néprajzkutató, csellista
Az Úrvacsora bibliai története már sok művészt megérintett, megihletett. Találkozhatunk ezzel a motívummal festményeken, falfreskókon, szobrokban, versekben, novellákban, regényekben, színdarabokon és még sok sok más helyen. Mert az Úrvacsora nem csak egy történet, hanem valóság, titok és megtapasztalhatóság, és nem csak a történet ihlet, hanem a művész és a mi saját tapasztalatunk is. Ezen a műhelyen lehetőség lesz ezeknek a megtapasztalásoknak a mélyére nézni, és megosztani a sajátunkat is! Aki szívesen részt vesz ebben a kutatásban azt szeretettel látjuk!
 
EGY NAPOS MŰHELYEK
Az egész héten át tartó műhelyek mellett ebben az évben lehetőség van intenzív egynapos műhelyeken részt venni. Ezek a műhelyek egy-egy napon egész nap tartanak, és csak úgy tudjuk elfogadni a jelentkezést, ha az egész napos részvételt tudja vállalni valaki. Egy-egy napon 10.00 - 12.30 között és 14.00 - 18.00 között kerülnek megrendezésre. Ezek a műhelyek intenzív és mély lelki tartalmat hoznak elő így megdolgoztatva a belső lelki világunkat, ezért fontos, hogy az egész napos program minden óráján részt tudjon venni aki ide jelentkezik.
Kérjük, hogy közeli hozzátartozók, házaspárok ne jelentkezzenek ugyanarra a napra ugyanarra a műhelyre!
Ezek mellett a műhelyek mellett lehetőség van részt venni egészhetes alkalmon is, hiszen csak egy alkalmat vesz el a délelőtti foglalkozásból!
 
2020.07.22.
10.00 - 12.30 között és 14.00 - 18.00
Maximum 15 fő
Gyász és Gyógyulás 
Kabai Virág - diakónus
Kuti Józsefné Filep Katalin - lelkipásztor
A műhelyre azoknak a testvéreknek a jelentkezését várjuk, akik nehezen tudnak szembenézni veszteségeikkel, különös tekintettel hozzátartozójuk halálával. A munka csoportban és egyéni feldolgozás alapján történik. A résztvevők egy mélységeket megjáró, interaktív munkára számíthatnak, ami egy egész napot vesz igénybe. Kérjük, csak azok jelentkezzenek, akik vállalják az előzetes interjút, ami azt a célt szolgálja, hogy ki tudjuk választani azon jelentkezőket, akiknek ez a módszert megfelelő segítséget tud nyújtani!
 
2020.07.23.
10.00 - 12.30 között és 14.00 - 18.00
Maximum 15 fő
Bibliodráma
Csány Katalin - pszichodrámavezető
Thoma László - lelkipásztor
A bibliodráma olyan csoportos önismereti módszer, amelyben a csoporttagok bibliai történeteket eljátszva, egy-egy kiválasztott résztvevő szerepébe bújva élik át a bibliai történetek helyzeteit, kapcsolatait, mélységeit, és saját bőrükön megtapasztalják a történet nekik szóló üzenetét. A bibliodramatikus munka lehetőséget ad személyes és általános emberi vonatkozások megélésére. A bibliodráma-csoportokban való részvételhez nem kell színészi tehetség! Amire azonban szükség van: nyitottságra, kreativitásra és spontaneitásra. Ami egy-egy alkalmon alakul, megszületik, az a történetnek és a csoporttagok pillanatnyi megérzéseinek valami különleges keveréke. Játék, kaland, ünnep.
 
 
2020.07.24.
10.00 - 12.30 között és 14.00 - 18.00
Maximum 15 fő
Bibliodráma
Csány Katalin - pszichodrámavezető
Thoma László - lelkipásztor
A bibliodráma olyan csoportos önismereti módszer, amelyben a csoporttagok bibliai történeteket eljátszva, egy-egy kiválasztott résztvevő szerepébe bújva élik át a bibliai történetek helyzeteit, kapcsolatait, mélységeit, és saját bőrükön megtapasztalják a történet nekik szóló üzenetét. A bibliodramatikus munka lehetőséget ad személyes és általános emberi vonatkozások megélésére. A bibliodráma-csoportokban való részvételhez nem kell színészi tehetség! Amire azonban szükség van: nyitottságra, kreativitásra és spontaneitásra. Ami egy-egy alkalmon alakul, megszületik, az a történetnek és a csoporttagok pillanatnyi megérzéseinek valami különleges keveréke. Játék, kaland, ünnep.
 
 
 
 
Gyakran ismételt kérdések
 
Milyen étkezést kapunk?
Napi háromszori étkezésben lesz részünk: reggeli, ebéd, vacsora.
Van-e lehetőség különleges étkezésekre, diétára és milyenre?
Igen a szálláshelyen van lehetőség orvosilag indokolt diétás étkezésekre. (pl.: tej, tojás gluténmentes). Ha ilyenre van szükség, kérem jelezzék a jelentkezésnél.
Milyen lehetőség van kávézásra, nasi vásárlására?
A szálláshelyen működik egy büfé, ahol lehetőség van kávét, teát, csokit, csipszet vásárolni a nap folyamán.
Alkoholfogyasztásra van lehetőség?
Csak a büfé és étkező területén lehetséges.
Kell-e ágyneműt, ágyneműhuzatot vagy hálózsákot vinni?
Nem, a szálláshely biztosít ágyneműt és huzatot is. 
Kell-e törölközőt hozni?
Igen, törölközőt a táborhely nem biztosít.
A család minden tagját külön kell regisztrálnom?
Igen mindenkit szükséges külön regisztrálni!
Hány műhelyet választhatok?
A legtöbb műhely az egész héten végig kísér bennünket, így azokból egyet. Kivéve a Bibliodrámát, mert azt ezeken a műhelyeken felül lehet választani mivel az csak egy napos program.