Facebook Instagram Youtube
Széchenyi 2020
ff

menü

ELÉG

2019. 05. 31.

Szeretettel várunk Téged is a Sófár Református Dicsőítő Iskolába! Idén nyáron augusztus 5-11 között már a tizenkettedik alkalommal gyűlünk össze Isten dicséretére, ezúttal Pécs városában.

KURZUSOK ÉS MŰHELYEK
Az egy teljes hetes táborunkban induló kurzusokon és műhelyeken - közvetett vagy közvetlen módon - Isten dicsőítése áll a középpontban. Szeretnénk segítséget nyújtani abban, hogy tanulhass és fejleszthesd azokat a tálentumaidat, amelyeket azért kaptál Istentől, hogy az Ő dicsőségére használd. A zenei kurzusokon kívül (ének, gitár, basszusgitár, billentyű, ütős, improvizáció), gyakorlati (pl. hangtechnika) és egyéb kreatív műhelyek (tánc, dráma, irodalom, installáció, nemezelés, film, művészetterápia...stb.) közül választhatsz.

LELKI ÉLET
A művészeti fejlődésen túl nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy Isten dicsőítését ne csak vasárnaponként vagy szolgálatainkban éljük meg, hanem a mindennapi életünkben is tudjunk dicsőítő életformával jelen lenni. Reményeink szerint ebben segít fejlődni az a téma is, amelyet a hét folyamán igyekszünk körüljárni:
"Elég neked az én kegyelmem" (2Kor12,9)
A mai kor kultúrája, fogyasztói társadalma alapvetően az elégedetlenség, a "mindig többre vágyás", a "mert megérdemlem" programjára épül, Isten ezzel szemben megelégedésre hív saját magunk teremtettségével, a társunkkal, a körülményeinkkel, sőt, a Vele való élményeinkkel kapcsolatban is. Azt mondja, kevésre van szükségünk, valójában csak egyre... (Lk10,42) Valóban elég lehet nekem Isten kegyelme? ...mit jelent ez, hogyan élhető meg a számunkra, és hogyan hat a dicsőítésünkre? Ezt a ma különösen akut kérdést járjuk körül a hét során lelki alkalmainkon: a korosztályos reggeli áhitatokon, esti istentiszteleteken, kiscsoportos beszélgetésekben, műhelymunkákban. Ezek mellett a közösségi műfajok mellett idei táborunk egyik újdonságaként alternatív lélek-műhelyek segítik majd az egyéni lelki élet megélését délutánonként.

GYEREKEK
A Dicsőítő Iskola formálódó közösségének szerves részét alkotják a gyerekek, akik számára Gyerek Sófárt szervezünk. Itt szakszerű, élményekben gazdag foglalkozásokon vehetnek részt a kicsik, amíg a szüleik is élvezik a tábor lehetőségeit. Idén a nagyobb gyerkőcök, a tinik számára külön meglepetés programokkal is készülünk.

ÖNKÉNTESSÉG
A Táborban a hasonlóan kreatív és dicsőítő szívű résztvevők megismerése, az elmélyült közösségi alkotómunka, és Isten örömteli közös dicsérete mellett a vállt vállnak vetve végzett közös szolgálatra is lehetőség nyílik. Részvételed esetén Téged is arra bátorítunk majd, hogy a helyszínen csatlakozz önkéntesekből álló csapatunkhoz néhány kisebb-nagyobb feladat erejéig.

Találkozzunk tehát Pécsett a 12. Sófár Református Dicsőítő Iskolában!
Sófár Szervezőcsapat