Facebook Instagram Youtube
ff
background
  1. Főoldal
  2. Gyülekezeti élet
  3. Ifjúság

Ifjúsági köszöntő

Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntünk gyülekezetünk ifjúsági részlegén! Ha ifjúsági istentiszteletre vágysz, örömmel látunk vasárnaponként este 6-tól a Református Templomban. Ha ifjúsági közösséget keresel, szeretettel várunk az alábbi időpontokban az Ifjúsági Galériára. Előzetes bejelentkezés egyikre sem szükséges. :) Az egyes csoportokról és vezetőikről az alábbiakban olvashatsz bemutatkozást. Legalul találod aktuális programjainkat. Ifjúsági stratégiánkat és folyamatosan frissülő ifjúsági naptárunkat pedig pdf formátumban a szövegre kattintva tudod letölteni. Reméljük, találkozunk! Kívánjuk, hogy gazdagodjon meg az életed Jézus Krisztus kegyelme által! Isten áldjon!

 

NYÁRI IFJÚSÁGI TÁBOR! INFORMÁCIÓ ÉS JELENTKEZÉS (klikk ide)

 

 

 

Ifjúsági vezetőink

 

Sziasztok!

Weiner Zoltán vagyok, a a Kecskeméti Református Gyülekezet ifjúságának lelkipásztora. Jézus Krisztust gimnazista koromban ismertem meg, a Szigetszentmiklós-Újvárosi Református Gyülekezeten és a Református Fiatalok Szövetségén keresztül. Megragadott, és azóta is nagyon hálás vagyok, hogy Vele élhetek, Őt követhetem. Feleségemmel, Lucával együtt 2015 óta vagyunk házasok, mindketten lelkésznek tanulunk a budapesti Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karán. 2017. februárjában költöztünk Kecskemétre. Elérhetőségeim: niew.re@gmail.com, +36302516951.

 

 

 

 

 

Barta András

 

Az élet örömeivel betelve, ott álltam magamba zuhanva minden átmulatott éjszaka után, és azt kérdezgettem: „Hová lettek a tegnapi élményeim?” Mint homok folyt ki markomból az, amit előző este megszereztem. Vágytam többre, valami értékesre. 20 éves voltam, amikor ezt megtaláltam. Terheimtől, megszabadulva egy új életet kezdtem. Addig azt hittem, hogy sok barátom van, de attól kezdve, sok testvérre leltem, olyanokra, akik olyanná lettek, mint a vérszerinti testvérem. Közösségre leltem, amelyben nem kell vagánynak lenni, sőt, inkább hozhatom azt aki vagyok igazán. És ez az egyszerűség sokkal élhetőbb élet, mint bármilyen nagyvagány élet, melyben csak bábu vagyok.

Ez az én bizonyságtételem, erre szeretném elvezetni azokat, akik szeretnék megismerni Őt, aki engem is olyanná formált, amilyen igazán lehetek, és értékes része a társadalmunknak. Nem én vagyok az, aki képes értékessé, hasznossá tud tenni, csupán eszköz vagyok az Úr kezében, hogy segítselek elvezetni Őhozzá, aki a Fej, aki Ura mindennek és mindeneknek! Ő formál, és olyanná tud tenni, ami neked és környezetednek a legjobb!

Barta Szilvia

Nem volt igazi jövőképem, célja az életemnek, csak túlélni akartam, nem láttam lehetőséget arra, hogy értékes életet tudnék élni. Kiskamasz koromban nagy terveim voltak, majd arra kellett eszmélnem, hogy nincs igazság! Lehet, hogy van egy csomó adottságom, de ez senkit nem érdekel, szüleim egyszerű emberek, nem tudok kitörni.

Pedig igyekeztem mindenkinek megfelelni, szüleimnek, tanáraimnak, testvéreimnek, barátaimnak.  Magamban úgy gondoltam, mivel mindent, ami tőlem telik megteszem, segítek, ahol csak tudok, engedelmesebb vagyok korosztályomhoz képest, nem veszek részt rossz dolgokban, nem keveredek rossz társaságba, jó vagyok. Vártam, hogy ezt mások is vegyék észre, de ez többnyire elmaradt.

Nehéz időket éltünk, a Szovjetunió széthullott, Ukrajna nem bírt talpra állni, a kárpátaljai magyaroknak talán annyi esélye sem volt, mint azelőtt. Szüleim elveszítették munkájukat, négy gyermeket nem volt egyszerű nevelni, és még voltak problémák a családban, édesanyám beteg lett, édesapám szerencsejátékkal próbálkozott pénzhez jutni, ami persze nem ment, sokat nélkülöztünk, de hála az Úrnak, mivel falun éltünk, soha sem éheztünk.

Ebben az időben kerestek fel az Őrtorony társaság tagjai. Édesanyám mindenbe próbált kapaszkodni, hogy kilábaljunk a gödörből, vonzotta a „boldogok leszünk a földi paradicsomban és a nem szenvedünk semmiben szükséget” kijelentések. 12 éves voltam ekkor, én is vágyakozva hallgattam, de egy idő után elfogott a félelem: mi lesz velem, ha addig, míg ez eljön, meghalok? Akkor kezdtem rendszeresen imádkozni. Édesanyám sok kis imádságot tanított, így volt, amibe kapaszkodjam, és egy idő után görcsösen. Úgy gondoltam, Isten biztosan megsegít, mert imádkozom, és persze jó is vagyok.

Egy ifjúsági táborban az Úr szabadulást hozott félelmeimtől, és rámutatott, milyen is vagyok valójában. Ott értettem meg, hogy csak akkor szólíthatom Istent Atyámnak, ha az Ő gyermeke vagyok. Le kell tennem bűneimet, amiről azt gondoltam nincsenek, de az Úr megmutatta, tévedtem. Egyik percről a másikra nehezedett rám minden bűnöm, ami elviselhetetlenné vált, de ott volt az Úr Jézus, hogy máris levegye rólam az összes bűnömet, terhemet. 1994 nyarán vett fordulatot az életem, megismertem Jézust, mint Megváltómat, azóta pedig követem, mint Uramat. Van célja és értelme az életemnek, tudom, hogy értékes vagyok, mivel Isten alkotott, szeret és elfogad, sőt fejleszt, foglalkozik velem. Nem mindig egyszerű az életünk a családommal, nem mellesleg négy gyermeket kaptunk ajándékba az Úrtól, de tudom, hogy nem vagyok egyedül. Az Úr Jézusra számíthatok minden helyzetben, a hétköznapi életben, amikor meg kell állni a helyemet, mint anya és feleség, és a szolgálatban is (Vasárnapi Iskolai Szövetség), a gyermekek és a fiatalok között.

 

Papp Attilának hívnak és csak játszunk. Nevetünk. Imádkozunk. Játszunk. Éneklünk. Játszunk. Szeretünk.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sipos Rita Veronika vagyok, 16 éves, Keresztény. Szeretek gitározni, énekelni, igazából mindent nagyon szívesen csinálok. Nagy programszervező vagyok, határozott egyéniség Jelenleg a katonatelepi ifit vezetem Holló Milánnal, amely második éve nyitja kapuit.

Keresztény családban születtem, ahol az ökumenizmus fontos szerepet játszik, és ezt is szeretném tovább vinni.

Rendszeresen veszek részt ifjúsági, gyülekezeti alkalmakon, igyekszem másokat is erre bátorítani.

Célom az ifjúság lelki fejlődése, Isten jobbani megismerése.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Áldás békesség, sziasztok!

Szikora Bella vagyok.  A Refibe járok már 11 éve. Amióta az eszemet tudom mindenem volt a sport de úgy látszik Istennek más terve van/volt velem.  Bezárt előttem egy ajtót de kinyitott egy másikat, mégpedig a Refifi vezetését. Zömében 13-14 éves fiataloknak tartok ifit,  de barátságok miatt idősebbek is járnak hozzám.  A mi ifink egyfajta kikapcsolódás ahol együtt lehetünk Istennel,  jókat beszélgetünk és közben jót szórakozunk. Nagyon hálásak vagyunk, hogy lehet ez a kis közösség. És azt szeretnénk hogy minél több emberhez eljusson Isten szeretete.

 

 

 

 

 

 

 

Weiner-Legeza Luca vagyok. Nagy család gyermeke, ráadásul ikertesóm is van, úgyhogy lételemem közösségben lenni. 13 éves koromban ajándékozott meg Isten hittel, azóta a társaság-szeretetem az ifikben, egyetemi gyülekezetben, baráti társaságokban mutatkozik meg. Nagyon fontosak nekem a barátaim, családom, gyülekezetem, és a jelenlegi ifim (pénteki 14-18 éveseknek, és a Kedd25+) is. Február vége óta élünk itt Zolival, megszerettem ezt a várost. Remélem, veled is hamarosan találkozhatom!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktuális programjaink

 

 

 

 

 

x

Kedves Látogatók!

A Kecskeméti Református Egyházközség honlapja megújult. Az információk feltöltése folyamatban van. A zökkenő mentes átállás és az információk folyamatos biztosítása érdekében a régi honlap az alábbi linken elérhető:

www.regi.krek.hu